Design stories #2: Talvikki Stockholm

Design stories #2: Talvikki Stockholm
14 april, 2017 Galleriques

Nästa namn ut i Galleriques Design Stories är smyckesmärket TALVIKKI Stockholm. Gillar du, precis som många andra, skandinavisk design är Talvikki Stockholm ett namn att lägga på minnet. Märket tillverkar minimalistiska smycken med hög trendfaktor – smycken som gärna får ta plats och tala för sig själva både till vardag och fest. Det som också är bra är att smyckena dessutom är plånboksvänliga. All tillverkning sker i en smyckesstudio i Stockholm för hand och håller ett högt miljömedvetande hela vägen ut till kunden. Extra lyxigt är att smyckena endast finns i begränsade upplagor.

Carolina Gimeno, grundare av Talvikki Stockholm, är den tredje generationen guldsmeder i sin familj, och är utbildad i konst vid Konstfack i Stockholm. Med sina snart 15 år i branschen har hon hunnit med mycket inom smyckestillverkning, såsom samarbeten med flera prestigefyllda varumärken liksom deltagande i ett stort antal utställningar i Europa.

Carolinas konstintresse och ärvda talang inom smyckestillverkning ledde till starten av Talvikki Stockholm. Med märket vill hon nå en bredare kundkrets och hennes konstnärliga arbete har redan fångat mångas uppmärksamhet, såsom prestigefyllda samlare, gallerister, museum, bokförlag och olika magasin. Carolinas arbete har nyligen blivit en permanent del av Nationalmuseum i Stockholms smyckessamling.

Bekanta dig vidare med Talvikki Stockholm och hennes kreationer, kika in här.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*