Design stories #3: Ever Reve

Design stories #3: Ever Reve
23 april, 2017 Galleriques
In Designers

Veckans design story handlar om ett nytt tillskott i Galleriques familjen, nämligen Ever Rêve. Värdesätter du det handgjorda, det naturliga och det traditionella? Look no further. Ever Rêve har allt du behöver.

Märket grundades 2012 av Michelle Urvall-Nyren, som redan sedan barnsben fascinerats av sin mormors mönstrade klänningar i vaxbatik. En fascination som Michelle burit med sig genom livet och som senare ledde till skapandet av Ever Rêve.

 

Men innan dess tog Michelle examen i textil- och modedesign från Göteborgs universitet och begav sig ut i världen. Hon samlade erfarenheter och arbetade för olika modehus i både London och Paris för att sedan jobba som frilans. Och så 2012 grundades Ever Rêve.

Varje kollektion hos Ever Rêve har en story – ja, faktiskt bokstavligen. Varje säsong, långt innan några ritningar görs, skrivs nämligen en novell.

Berättelsen har en karaktär som står i centrum och den speciella atmosfären tillsammans med huvudpersonen reflekteras sedan i plaggen och återfinns genom hela kollektionen. Hur kommer det sig egentligen?

Ever Rêve har en vacker betydelse; Ever från engelskans alltid, och Rêve från franskans att drömma. Namnet projicerar någonting värdefullt för grundaren Michelle;

– Det påminner mig om att du aldrig ska sluta drömma. Namnet blandar det kända med det okända, det permanenta med det tillfälliga och det starka med det svaga.

Och det är just med dessa drömmar som berättelser blir till, det okända möter det tillfälliga och vacker design identifierar varje kollektion.

De geometriska formerna, med sina behagliga linjer och eleganta trianglar, är återkommande element i kollektionerna och signalerar Ever Rêves design.

Plaggen är ofta väldigt mångsidiga i hur de kan bäras, till exempel den handfärgade sidenskjortan Nora i indigo (ovan); en elegant blus som fungerar lika bra till en avslappnad söndagspromenad som till en mer dressad outfit på kvällen.

Kollektionerna är mindre och varje plagg handgjort. Sedan 2016 lägger Ever Rêve även särskilt vikt på att hålla en tydlig etisk och hållbar vision.

Designprocessen kombinerar traditionellt hantverk med samtida tekniker. Varje enskilt mönster skapas för hand med traditionell vaxbatik och kombineras med mer moderna metoder av digital tryck. 


Tekniken med vaxbatik är numera en prominent del av märkets design och har blivit det som kännetecknar kollektionerna säsong efter säsong.

Influenserna från västkusten känns ofta igen, och det går nästan att känna en havsbris smeka försynt. Salt och sol som snabbt blandas med modernare färgpaletter. Det är som att färdas från en kobbe i skärgården till ett vibrerande nattliv i Paris. Låt oss aldrig sluta drömma.

 

Dröm dig bort och bekanta dig vidare med Ever Reves design, här.

 

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*