Design stories #4: Mia Levin

Design stories #4: Mia Levin
30 april, 2017 Galleriques

Mia Levin fångar det vackra i det imperfekta

Veckans design story tar oss bakom kulisserna på smyckesmärket Mia Levin. Mia Engh Levin är ursprungligen från Sverige, men numera baserad i Barcelona. Hennes uppmärksammade guld- och silversmycken kan ses som skulpturer av livets berättelser:

 – Jag fascineras av mänskliga berättelser, känslor och skulpturer, säger Mia. När jag var liten växte jag verkligen upp i en fantasivärld, min pappa seglade jorden runt och tog hem massa spännande saker. 

Naturen har alltid varit en stor inspirationskälla, säger Mia. Föreställ dig magi, rytmer och ritualer. Symbolism och surrealism. Känslor och nostalgi. Det finns så mycket att skildra, och ett smycke kan vara just det – en berättelse i sin fasta form.

Mia Levins små livsamuletter i silver och guld inspireras av att allt inte är helt perfekt.  “Understated jewellery” kanske man skulle kunna kalla det, eller bara vackert och imperfekt.

Smyckena innehåller ofta ädelstenar, såsom safirer och diamanter, och Mia använder sig av en annorlunda teknik för att sätta ädelstenarna i sina smycken:

– Jag gjuter in stenarna i smyckena, det gör att en del stenar är gömda, en del glimtar fram och andra hamnar på snedden, förklarar Mia. Resultatet blir att varje smycke är unikt, lite lågmält med en twist.

Smyckena ska påminna om livet, det unika i varje varelse och i varje ögonblick. Ingen är den andra lik. Ingenting är likadant och ingenting upprepar sig. Det är som poesi; skulpterat, inbillat och drömlikt.

Allt som verkligen är vackert är också imperfekt, menar Mia. Jag gillar smycken som säger något, berättar en historia. De lever sina egna liv.

Och just poesin syns genomgående i Mias smycken. Det är smycken som man kan ha på sig varje dag, avsedda att hålla livet ut.

Vackert, oväntat och personligt. Mia Levins tidlösa smycken passar perfekt att ge bort till någon du tycker om – för vem skulle inte vilja att äga något som man är helt ensam om?

Se mer av Mia Levins smycken här.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*