Design stories #5: Isabella Idberg

Design stories #5: Isabella Idberg
7 maj, 2017 Galleriques

Isabella Idberg designar sportslig couture

Bildresultat för ISabella idberg

Veckans design story handlar om det Stockholmsbaserade modemärket Isabella Idberg som hämtar sin inspiration från dans, gatukultur och den urbana stadsmiljön.

Designern Isabella Idberg är född och uppvuxen i Karlshamn, Blekinge. Hon lämnade hemstaden efter sin examen för att studera mode på Long Beach City College i Los Angeles. Hennes senare studier vid Beckmans College of Design ledde henne till Stockholm, där också märket Isabella Idberg föddes.

Designen bygger på färgsprakande och uttrycksfulla former och mönster. Varje plagg är handtillverkat och genomtänkt in i minsta detalj, vilket får en att känna sig som ägare till ett one-of-a-kind couture plagg.

Märket tillverkar unikt och exklusivt sportmode, men Isabella fokuserar mer på design än enstaka trender och inriktar sig på att tillverka hållbara modeplagg som varar länge. Isabella Idbergs signum är the oversize hoodie, ett plagg som syns i nya, uppdaterade versioner i varje kollektion.

Inför en ny kollektion brukar Isabella samla tankar, inspiration och idéer genom att resa. Att utforska olika platser från annorlunda infallsvinklar och ställas inför olika utmaningar. Väl på plats i studion utarbetas och färdigställs sedan visionen till en sammansatt kollektion.

Vår- och sommarkollektionen 2017 är inspirerad av en resa till Hawaii. Kollektionen återspeglar känslorna man har när man är på semester; frihet, öppenhet, lekfullhet och att vara avslappnad. Plaggen är designade för att passa en semesterresa; ett plagg för alla tillfällen, från bröllopsfesten till stranden. Med Hawaiis härliga landskap i åtanke har mönster med palmträd fått stå i centrum vilket syns genomgående i kollektionen. Allt är handtillverkat och självklart är signaturplagget, hoodie med oversize huva, med i kollektionen. En kul detalj är också att alla plagg har namn från Hawaii.


Isabella Idberg valdes ut till Swedish Fashion Talents 2015. Hon visade också upp sin vår- och sommarkollektion 2016 på Stockholms modevecka. Hennes design bärs frekvent på artister och andra publika personer, bland annat har Laleh, Neneh Cherry, Tove Lo, Veronica Maggio och Jennie Abrahamson burit hennes design. 

Färggrannt, uttrycksfullt och personligt – Isabella Idbergs plagg passar den starka och individuella kvinnan, från semester på Hawaii till scenen på Friends Arena.

Shoppa Idbergs vår- och sommarkollektion här.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*