Design stories #6: J0o0lry

Design stories #6: J0o0lry
21 maj, 2017 Galleriques

Veckans design story handlar om smyckessmärket J0o0lry som förflyttar oss till en värld full av vacker poesi som kommer till uttryck i geometriska former. Stockholm-baserade konstnären Cho Hyunjung har bl.a. studerat på Konstfack och grundade J0o0lry 2011.

Vad är historien bakom det hemlighetsfulla namnet?

– Det är som ett artistnamn för mig, utgångspunkten var egentligen i 0o0 som jag tyckte hade ett sorts symboliskt värde och kunde förknippas med ett ansikte. Det ledde såsmåningom till att varumärket blev J0o0lry, säger Cho Hyujung.

 

 

Något skulle man kunna se som en anspelning till engelskans Jewelry, fast med både fonetisk och geometrisk edge. Och just geometriska former har länge fascinerat Cho. Hennes smycken slås av en sorts lekfullhet som ohindrat rör sig över estetikens gränser.

– Jag gillar att utforska konstens många sidor. Inspirationen kommer t.ex. ofta från enskilda objekt, fotografier eller ingivelser som sedan ger inspiration till mina smycken. Jag gillar att leka med de väldigt enkla geometriska elementen, säger Cho.

Något som onekligen ger sig till känna i J0o0lrys smycken, som med sina lekfulla geometriska former, överdimensionerade skalor och loopade kedjor alltid berör.

Hennes tidlösa verk är som ett sorts eget språk utan ljud. Ändå är kommunikationen så total. Men tolkningen ligger i betraktarens ögon. Det är vackert. Poesi. Harmoni. Ett stycke konst.

J0o0lry är inte bunden av säsongsbaserad kollektioner, utan fokuserar på istället på kollektioner med olika inriktningar. Varje smycke ges den tid och omsorg som krävs och är tillverkat för hand i studion i Stockholm.

Varför inte passa på att uppvakta någon du tycker om med ett stycke tidlös konst? J0o0lrys smycken passar perfekt som present till alla vårens fester eller varför inte som en liten treat för dig själv?

Se mer av J0o0lrys smycken här.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*