Design stories #7: Carls Bernsten

Design stories #7: Carls Bernsten
28 maj, 2017 Galleriques

Veckans design story handlar om det Stockholmsbaserade modeföretag Carls Bernsten. Varumärket grundades 2015 av Johanna Carls Bernsten med en vision om att skapa bekväma plagg som både känns och är unika. Smart, minimalistiskt och djärvt på samma gång.

Johanna växte upp både i Sverige och Belgien och har hunnit skaffa sig bred erfarenhet från modebranschen. Hon har en bakgrund från bland andra House of Dagmar och Ivyrevel innan hon startade Carls Bernsten.

De kosmopolitiska erfarenheterna kan också ses i plaggen, som ofta präglas av en internationell och multifunktionell touch. Eleganta klänningar och stiliga outfits, som alltid är sköna att bära och fungerar i många sammanhang.


Carls Bärnstens grön/vita klänning på Tv4 Nyhetsmorgon. Shoppa den här. 

Kollektionerna ger ett lättburet och feminint uttryck som fungerar att bäras för sig eller kombineras i en helhet. Plaggen kännetecknas ofta av drapering och innovativ konstruktion, där minimalism möter en djärv attityd.

 

Carls Bernstens kläder har synts på ett flertal modeprofiler som bland annat Hanna MW och Emelie Wikström. Inte helt oväntat i resande sammanhang, Carls Bernstens plagg är som klippt och skurna för alla travelers; snygga, mångsidiga och sköna att bära. Perfekt inför sommarens alla äventyr!

Hanna WM med en klänning från Carls Bernsten. Se mer och shoppa klänningen här.

 


Emelie Wikström i en blommig kjol från Carls Bernsten. Shoppa kjolen här. 

Se mer av Carls Bernstens kollektioner här.

 

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*