Design stories #8: holpp

Design stories #8: holpp
4 juni, 2017 Galleriques

Veckans design story handlar om smyckesmärket holpp som grundades av silversmeden Sofia Holpp. Hon blev nominerad i Precious talents of the year 2016 och har senaste året varit omskriven i flertalet medier såsom Elle och Plaza Kvinna.

Smyckena tillverkas i silver av Sofia och hennes team och har en ton av skandinavisk minimalism. Inslag av industriell ren råhet sköljer över vackra detaljer som tillsammans tar sig uttryck i tilltalande grafiska former. Det är smycken som kan användas varje dag men som även sticker ut.

Samtidigt står holpp för mer än estetiskt tilltalande design; både hållbarhet och könsneutralitet är viktiga ledord för smyckesmärket.

Just hållbarheten återfinns i att alla smycken tillverkas för hand i en tillverkningsprocess där allt spillmaterial återanvänds till nya smycken. Det gör också att smyckena ofta har inslag av borstade, blanka eller svarttonade ytor och ger ett levande intryck.

Kändisar såsom Miss Li, Kate från Kate Boy, Mariette och Ida da Silva har alla burit holpps smycken. Kanske är också könsneutraliteten ett signum till varför det är så enkelt att bära holpps smycken. Sofia menar att man ska ta tillvara på enkelheten och inte behöva fundera på om man kan bära ett smycke eller inte.

– Världen kommer att gå sönder om vi inte försöker påverka människor till att klä och uttrycka sig hur de vill, oavsett om det handlar om smycken, kläder eller åsikter. Ett könsneutralt samhälle skapar en hållbar människosyn, säger Sofia.

holpps smycken visar hur design kan hjälpa till att sudda ut gränser mellan manligt och kvinnligt och hur kombinationen med hållbarhet skapar vacker estetik.

Orbicular earpiece/pin med i We Make it Last editorial.

Slow fashion i sitt esse och definitivt en smak av framtidens ho(l)pp.

Se mer av smycken från holpp här.

 

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*