Boka utställarplats

BOKA UTSÄLLARPLATS PÅ GALLERIQUES DESIGNMARKNAD I STOCKHOLM

Det går fortfarande bra att boka en utställarplats på Galleriques designmarknad den 16-17 september. Vi väljer ut och fastställer designers löpande och rekommenderar dig att ansöka så snart som möjligt, eftersom vi har endast ett fåtal utställarplatser kvar.

Galleriques väljer ut utställare för att komponera ihop den bästa mixen med  ett så unikt och spännande utbud som möjligt. Kriterierna som vi värdesätter är kvalitet, design och efterfrågan. Om vi ​​inte kan erbjuda dig en utställarplats den här gången, vill vi gärna att du ansöker igen till nästkommande designmarknad eftersom mixen förändras.

PAKET 1.

UTSTÄLLARPLATS FÖR GALLERIQUES DESIGNERS

Utställarplatsen gäller för dig som redan är medlem och säljer ditt varumärke på Galleriques.com. Är du inte med än? Du kan enkelt ansöka om gratis medlemskap när du ansöker till designmarknaden. När du är medlem innebär det att:

 • Du bokar din utställarplats till ett rabatterat pris
 • Du finns med i Galleriques lookbook som delas ut på plats
 • Du får möjlighet att medverka i en designinstallation på plats

Platsen avser en golvyta på ca 200 x 150 cm. Du kan välja att dekorera din utställningsplats precis som du vill. Tänk gärna utanför boxen. Tillägg såsom bord och stol finns att hyra mot en extra kostnad om 150 kr plus moms. Tillägg bokar du i ansökningsformuläret.


Antagning stängd

Kostnaden inkluderar utställarplats under hela lördagen 16/9 och söndagen 17/9 och avser enbart golvytan. Platshyran är momsfri, så det tillkommer inte någon moms på platshyran.

ANSÖK NU

PAKET 2.

STANDARDPLATS

Standardplats för utställare som inte är Galleriques medlem (du kan dock ansöka om medlemskap på Galleriques.com i samband med din ansökan till designmarknaden).

Platsen avser en golvyta på ca 200 x 150 cm. Du kan välja att dekorera din utställningsplats precis som du vill. Tänk gärna utanför boxen. Tillägg såsom bord och stol finns att hyra mot en extra kostnad om 150 kr. Tillägg bokar du i ansökningsformuläret.

 


Antagning stängd

Kostnaden inkluderar utställarplats under hela lördagen 16/9 och söndagen 17/9 och avser enbart golvytan. Platshyran är momsfri, så det tillkommer inte någon moms på platshyran.

 

ANSÖK NU

BEHÖVER DU HJÄLP?

Här hittar du svar på några vanliga frågor. Skulle du ändå inte ha fått svar på din fråga är du välkommen att mejla oss på info(at)galleriques.com  ?

OM PLATSEN

A Verkstan är en ståtlig fabrikslokal på över 400kvm, som består av massor av betong, en rymlig ingång i form av en garageport och detaljer i mintgrönt som bryter av mot den råa industriella betongen. A Verkstan blir den perfekta miljön för Galleriques Designmarknad och ligger i A house Stockholms byggnad på Östermalmsgatan 26A i Stockholm. Direktingången till designmarknaden är från Uggelviksgatan 2A.

NÄR ÄR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN?

Vi väljer ut och fastställer formgivare löpande. Vi rekommenderar dig att ansöka så snart som möjligt eftersom vi har ett begränsat antal utställarplatser.

VAD INKLUDERAR MIN PLATSBOKNING?

Din bokning inkluderar endast golvytan. Tillägg såsom bord och stol, klädhängare eller display-vägg etc. ingår inte i priset. Du kan boka bord och stolar av oss i samband med din bokning.

Om du säljer konstverk, såsom tavlor och posters rekommenderar vi att du funderar på en kreativ upphängningen från golvet eller display-vägg eftersom vi inte får spika eller skruva i lokalens väggar.

VILKEN TYP AV UTSTÄLLARPLATS KAN JAG ANSÖKA OM?

På Galleriques designmarknad finns två olika typer av utställningsplats: Utställarplats för Galleriques-medlemmar och Standardplats.

Utställarplatsen / Galleriques är för dig som säljer ditt varumärke på Galleriques.com. Om du inte är medlem än kan du enkelt ansöka om att bli gratis medlem i samband med din bokning.

 • Du får din utställarplats till ett förmånligt pris.
 • Du finns med i Galleriques lookbook som kommer att finnas på plats.
 • Du erbjuds att medverka i designinstallation tillsammans med andra formgivare.
 • Du är garanterad plats på marknaden.

 

Standardplats – Du behöver inte vara medlem på Galleriques.com men behöver bli godkänd i urvalet av utställare. Utställarplatsen avser en golvyta på 200 x 150 cm. Du kan välja att dekorera din utställningsplats precis som du vill. Tillägg som bord och stol kan hyras mot en extra kostnad.

VAD ÄR EN GALLERIQUES-PLATS & HUR KAN JAG ANSÖKA OM DEN?

Galleriques utställarplats är för dig som säljer ditt varumärke på Galleriques.com. Utställarplatsen är en plats som utöver det billigare priset ger dig extra förmåner:

 • Du får din utställarplats till ett billigare pris
 • Du finns med i Galleriques lookbook som kommer att finnas på plats
 • Du erbjuds att medverka i en designinstallation tillsammans med andra formgivare
 • Du har förtur till plats på marknaden

Du kan skicka in din ansökan till Galleriques.com samtidigt som du lämnar din ansökan till designmarknaden.

NÄR FÅR JAG BESKED OM JAG HAR FÅTT UTSTÄLLARPLATS?

Jag har skickat in ansökan om utställarplats, när kan jag förvänta mig besked?

 1. Bekräftelse på att din ansökan inkommit
  När du skickat in din ansökan om utställarplats på Galleriques designmarknad får du en bekräftelse på inkommen ansökan till din inkorg. Om du inte har fått denna bekräftelse finns det risk för att vi inte har mottagit din ansökan så skicka in ansökan igen eller mejla oss på info@galleriques.com.
 2. Besked om plats på designmarknaden
  Vi granskar alla ansökningar löpande. Om du tilldelas en utställningsplats skickar vi dig en faktura med 14 dagars betalningsfrist. Så snart betalningen finns på vårt konto får du en bekräftelse på din plats och information om din medverkan, upphämtning av eventuella tillägg och annan praktisk information. Obs! Det är ditt ansvar att följa upp din betalning om du inte får ett bekräftelsemejl senast 7 dagar efter din betalning. Om vi ​​inte har fått din betalning före tidsfristen kan din utställarplats vidarebefordras till nästa som står i kö.

Din betalning är bindande för medverkan och inte återbetalningsbar, men du är välkommen att försöka sälja den till en annan formgivare (denna designer måste godkännas av vår jury).

KAN JAG TA MED EGEN DISPLAYVÄGG/ INTERIÖR?

Ja absolut! När du bokar en utställningsplats på Galleriques designmarknad är det endast golvytan som ingår i priset. Du har möjlighet att boka hyra av bord och stolar i samband med din bokning.

Om du inte vill hyra något tillägg utan istället ta med egen interiör är du välkommen att göra det. Dock vill vi då ha en beskrivning (mått och bild) av din interiör för att säkerställa att den får plats och fungerar med övrig interiör på plats. 

Observera att vi inte får spika eller skruva i lokalens väggar.

KAN JAG HYRA INTERIÖR AV ER?

När du bokar en utställningsplats på Galleriques designmarknad är det endast golvytan som ingår i priset. Du har dock möjlighet att hyra bord och stolar av oss. Detta gör du i samband med din ansökningsblankett.

KAN JAG DELA MIN USTÄLLARPLATS MED EN ANNAN DESIGNER?

Ja, det går bra! Men båda varumärken måste godkännas av Galleriques. Om ni är två designers som vill dela på en utställningsplats, behöver ni skicka in en ansökan där ni presenterar båda varumärkena.

VAD GÄLLER VID AVBOKNING?

Från det ögonblick du får din faktura har du 7 dagar på dig att avboka din bokning. När du har passerat dessa dagar är din faktura bindande oavsett om du kan delta eller inte. Din bokning är bindande 14 dagar före marknaden.

Det innebär att om du bokar (och godkänns) en utställarplats 16 dagar före marknaden har du 2 dagar att avbryta utan att behöva betala. Därför är det inte möjligt att returnera din betalning när den är gjord eller om du har passerat 8 dagars avbokningsregler.

Kan du inte närvara vid designmarknaden går det bra att sälja din utställarplats till en annan formgivare. Om så är fallet måste du meddela oss och Galleriques behöver godkänna formgivaren och produkterna. Du är också välkommen att fråga om vi har någon på väntelistan. Obs! Din avbokning är registrerad först när du får en bekräftelse från oss.

VAR HITTAR JAG PRAKTISK INFO OM MITT DELTAGANDE PÅ MARKNADEN?

Så snart vi har registrerat din betalning får du ett bekräftelsemejl med all praktisk information du behöver inför ditt deltagande. I mejlet får du information om tider, installation och demontering etc. När du har fått det här e-postmeddelandet är du garanterad plats på designmarknaden.

BEHÖVER JAG VARA MOMSREGISTRERAD?

Vi välkomnar alla designersjälar! Du behöver inte vara momsregistrerade för att sälja på designmarknaden om du bedriver hobbyverksamhet. Läs mer på Skatteverkets hemsida om du är osäker på definitionen av vad som räknas som hobbyverksamhet, varje designer ansvarar för sin egen redovisning och försäljning på marknaden.

DATUM: 
16-17 SEPT, 2017

LÖRDAG & SÖNDAG 
TID: 10:00-18:00

PLATS: 
A HOUSE STOCKHOLM, 
ÖSTERMALMSGATAN 26 

NÄRMASTE T-BANA:
TEKNISKA HÖGSKOLAN (RÖD LINJE)